Хто допоможе при шизофренії?

чи можна вилікувати шизофренію молитвами

Група роботи з прохачами - це -Швидше допомога-служби -Мілосердіе-. Щодня з різними проханнями до нас приходять ті, кому вже нікуди більше бігти, - придбати ліки, отримати продукти, оплатити тимчасове житло або проїзд.



Підтримайте нас, щоб у людей в біді завжди була надія на допомогу.

Керівник групи роботи з прохачами Олена Шенершдет

чи можна вилікувати шизофренію молитвами

  • чи можна вилікувати шизофренію молитвами

При правильному лікуванні ліки не тільки впливає на організм, але опосередковано допомагає нормалізувати душевний стан. Але головне лікування - духовне. Починається воно з смирення. По-людськи зрозуміло ваше бажання зцілитися. Не треба тільки вважати зцілення головною і єдиною метою життя. Мета людського життя - не зцілення, а порятунок душі

Добрий день. Я прошу про допомогу. У мене душевний недуга - шизофренія. Я б хотів дізнатися яким святим треба молитися про зцілення. І, якщо можна, підкажіть, чи є де храм (або батюшка), в якому допоможуть подолати недугу. Наперед дякую.

Відповідає священик Володимир НОВИЦЬКИЙ. клірик храму святих безсрібників Косми і Даміана в Космодем'янської, духівник сестринства при храмі, керівник служби «Добра справа» для допомоги страждаючим алкоголізмом, наркоманією, психічними захворюваннями, лікар-психіатр



- При шизофренії, як і при будь-якому душевному захворюванні, людина потребує і в духовній, і в медичній допомозі. Думаю, що вам обов'язково потрібно спостерігатися у психіатра, який знає, як протікає ваша хвороба, коли бувають загострення, і приймати виписуються їм ліки. Людина складається з духу, душі і тіла. І при правильному лікуванні ліки не тільки впливає на організм, але опосередковано допомагає нормалізувати душевний стан. Але ви маєте рацію, головне лікування - духовне. Починається воно з смирення. Якщо ми страждаємо душевним недугою і знаємо, що нам властиві непотрібні переживання (надумані страхи, підозрілість), то повинні менше вірити собі, тобто своїм підозрами і побоюванням. Хіба мало, що мені здається, мало чи, що я підозрюю? Головне, що я вірю, хочу бути християнином, навчитися любити. В душі кожної людини, навіть душевнохворого, є ця здорова частина. Треба тільки її зміцнювати, намагаючись всіма силами здобути благодать Святого Духа. І поступово з Божої благодаті душа наша почне змінюватися, здорова її частина - перемагати, ми навчимося нести хрест своєї немочі. Душевна хвороба допущена людині Богом, тому може стати хрестом, який нас упокорює і наближає до Царства Небесного. Але може, на жаль, і погубити, якщо ми будемо нарікати і впадати у відчай.
По-людськи зрозуміло ваше бажання зцілитися. Не треба тільки вважати зцілення головною і єдиною метою життя. Мета людського життя - не зцілення, а порятунок душі. Просіть у Бога терпіння і смирення в хвороби. А допомогти вам духовно зміцнитися зможе будь-який досвідчений священик. Необов'язково, щоб він був у минулому лікарем-психіатром. При будь-якому захворюванні нам потрібна допомога практикуючого фахівця. Священик-таки не від хвороби нас лікує, а допомагає прийти до Христа. І в молитві ми до Господа звертаємося. Тому молитися можна будь-якого святому, перед будь-іконою. До деяких святих болящі звертаються частіше. Але це сформована традиція, а не суворе правило. Головне - молитися з вірою, від серця.

Записав Леонід ВИНОГРАДІВ